Connect with us

Berita Pendidikan

Penangguhan Pentaksiran Kemasukan Sekolah Khusus (PKSK) Tahun 2020 Bagi Kuala Lumpur Dan Putrajaya

Published

on

Penangguhan Pksk

Penangguhan Pentaksiran Kemasukan Sekolah Khusus (PKSK) Tahun 2020 Bagi Kuala Lumpur Dan Putrajaya adalah mengikut Surat Siaran Kementerian Pendidikan Malaysia Bilangan 9 Tahun 2020 bertarikh 1 September 2020.

Seperti sedia maklum, ketetapan awal yang dibuat oleh KPM adalah proses Pentaksiran Kemasukan Sekolah Khusus (PKSK) akan diadakan secara berpusat di semua pusat pentaksiran mulai 12 hingga 23 Oktober 2020 bagi Tingkatan 1 dan 26 Oktober hingga 6 November 2020 bagi Tingkatan 4.

Susulan dari Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) di Kuala Lumpur dan Putrajaya mulai 14 Oktober 2020 serta pergerakan antara daerah yang tidak dibenarkan, tarikh Pentaksiran Kemasukan Sekolah Khusus (PKSK) Tahun 2020 bagi Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan Putrajaya akan ditangguhkan kepada satu tarikh yang akan dimaklumkan.

Sehubungan dengan itu, pihak tuan dimohon mengambil maklum berkaitan perubahan ini dan memaklumkan kandungan surat ini kepada semua pegawai di Jabatan Pendidikan Negeri, Pejabat Pendidikan Daerah, Pengetua dan Guru Besar di bawah kawalan tuan. Sekiranya pihak tuan memerlukan maklumat lanjut berhubung perkara ini, sila hubungi 03-83217400.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

TRENDING NOW

error: Content is protected !!