Connect with us

Surat Siaran dan Pekeliling

Kebenaran Pulang Bermalam Dan Lawatan Ibu Bapa Serta Waris Murid Di Asrama KPM

Published

on

Kebenaran Pulang Bermalam

Kebenaran Pulang Bermalam Dan Lawatan Ibu Bapa Serta Waris Murid Di Asrama KPM ini pastinya suatu yang melegakan bagi  ibu bapa yang telah lama menahanperasaan rindu untuk bertemu anak-anak yang berada di asrama.

Timbalan Ketua Pengarah Pelajaran Pelajaran Malaysia, Tuan Haji Adzman bin Talib telah mengeluarkan surat siaran KPM. 100-1/3/1 Jld.3 (65).

Kebenaran Pulang AsramaKebenaran Lawatan Asrama

Melalui surat siaran ini, dimaklumkan bahawa Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) telah membuat ketetapan agar semua murid di sekolah asrama dan Kolej Vokasional KPM dibenarkan untuk pulang bermalam pada hujung minggu atau cuti umum mulai 9 Oktober 2020.

Walau bagaimanapun, kebenaran ini tertakluk kepada kekerapan sekali sahaja dalam tempoh antara empat (4) hingga enam (6) minggu dan perlu mengikut jadual serta mematuhi peraturan yang telah ditetapkan oleh pihak sekolah dan kolej vokasional berkenaan.

Telegram Buku Teks Digital Malaysia

Jangan lupa untuk sertai kami di Telegram sekarang melalui t.me/bukuteksdigitalMY .

Di samping itu. KPM juga ingin memaklumkan bahawa mulal 9 Oktober 2020, ibu bapa serta waris dibenarkan rnemasuk, prernts sekotah dan kolej vokasional pada hujung minggu dan cuti umum untuk bertemu murid tertakluk kepada prosedur operasi standard yang telah ditetapkan.

Namun begitu, kebenaran ini tidak terpakai untuk murid yang ingin pulang bermalam ke rumah mereka yang berada dalam kawasan zon merah. Ibu bapa serta waris yang berada di kawasan zon merah juga tidak dibenarkan untuk bertemu murid di asrama sekolah atau di kolej vokasional KPM.

Muat Turun Garis Panduan Pengurusan Pembukaan Semula Sekolah 2020Download Format Pdf

Klik pautan di bawah🔻
Garis Panduan Pengurusan pembukaan Sekolah.pdf

Sehubungan kebenaran pulang bermalam dan lawatan ibu bapa serta waris, murid di asrama perlu mematuhi Garis Panduan Pengurusan dan Pengoperasian Sekolah dalam Norma Baharu yang telah dikemaskini dan boleh diakses melalui pautan di atas.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

TRENDING NOW

error: Content is protected !!