Connect with us

Info Pendidikan

Surat Arahan Kepada Guru Kembali Ke Tempat Bertugas

Published

on

Surat Arahan Kepada Guru Kembali Ke Tempat Bertugas

Ybrs. Tuan Haji Adzman bin Talib, Timbalan Ketua Pengarah Pelajaran Malaysia (Sektor Operasi Sekolah) telah mengeluarkan surat makluman mengenai Arahan Kepada Guru Kembali Ke Tempat Bertugas pada 4 Jun 2020. KPL1.100-1/3/1Jld.2(93 )

Surat ini ditujukan kepada semua Ketua Bahagian Semua dan Pengarah Pendidikan Negeri untuk dipanjangkan kepada semua pegawai di jabatan pendidikan negeri, pejabat pendidikan daerah, pengetua dan guru besar.

Selaras dengan Arahan Ketua Pengarah Perkhidmatan Bilangan 2 Tahun 2020: Garis Panduan Pengoperasian Pejabat Jabatan Perkhidmatan Awam Bagi Tempoh Semasa Dan Selepas Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat bertarikh 6 Mei 2020 bagi memastikan penyampaian perkhidmatan berada pada tahap baik dan efektif.

Kembali Selepas Tamat Cuti Pertengahan tahun

Sehubungan dengan itu, semua guru dikehendaki berada di tempat bertugas masing-masing dan bersedia untuk bertugas setelah tamat cuti pertengahan tahun.

  • 7 Jun 2020 (bagi sekolah dalam negeri Kumpuian A)
  • 8 Jun 2020 (bagi sekolah dalam negeri Kumpulan B).

Surat arahan kepada guru kembali ke tempat bertugas boleh dikeluarkan oleh Ketua Jabatan masing-masing untuk memaklumkan kepada guru berkenaan bahawa mereka perlu kembali ke tempat bertugas.

Muat Turun
Surat Arahan Kepada Guru Kembali Ke Tempat Bertugas

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TRENDING NOW

error: Content is protected !!